Van Colmschate naar Lumezi
Door: Geert
Blijf op de hoogte en volg Laura en Geert
03 Januari 2012 | Nederland, Colmschate
Allereerst de beste wensen voor 2012!!!!!
We hebben de afgelopen tijd niet veel berichten gepost. We zijn namelijk druk bezig om van alles te regelen. Op 29 januari gaan we al vertrekken! Een tussenstand uit de voorbereidingen:
Het opzeggen van woning, abonnementen, verzekeringen, adreswijzigingen, verlengen van brevet, kopen van internationale rijbewijzen, het halen van inentingen enzovoorts. Het is trouwens verbazingwekkend gemakkelijk dingen op te zeggen als je vertelt dat je gaat emigreren. Zelfs de meest hardnekkige nutsbedrijven zijn in no-time opgezegd. Een aanrader! Meest aandoenlijke was het opzeggen van de sportschool Studio Perfect in het door ons geliefde Colmschate: ‘het is alleen mogelijk per direct een abonnement op te zeggen bij een verhuizing verder dan 25 kilometer’…
Ook zijn we druk inboedel en wagenpark te verkopen en/of weg te geven. De bij vele lezers bekende ‘dancing’ Suzuki Baleno is onder voorbehoud verkocht voor 300 euro. Niet veel. Maar ja, de emotionele binding was hoe dan ook niet in geld uit te drukken. Schrale troost: met een kilometerstand van 3 ton en werkende airco zal ook de Baleno binnenkort de reis naar Afrika beginnen!
Het adviesbureau Ama Yanda – Woonadvies op Afstand is inmiddels operationeel (www.amayanda.nl). Er is nog ruimte voor nieuwe opdrachten, spread the word! Daarnaast ben ik contacten aan het leggen in Zambia om naast de klussen in het ziekenhuis in de ruimtelijke planning en volkshuisvesting bezig te blijven. Hierover later meer!
Van British Airways mogen we gelukkig flink wat bagage meenemen (nu nog een window seat fixen!) Laura heeft dit aangegrepen om koffers vol medische spullen in te pakken, zoals naalden, spuiten, hechtmateriaal, kleding, klompen, een dopplerapparaat, saturatiemeter, navelklemmen, verband, ‘kiwi’s’, katheters et cetera. Voor het dorpshoofd zullen we na de tip onder het vorige bericht een fles sterke drank meenemen!
Daarnaast gaan er kampeerspullen mee om betaalbaar op safari te kunnen. Het toerisme in Zambia is namelijk nogal gericht op de vermogende toerist, niet op vrijwilligers. Een aandachtspuntje voor potentiële bezoekers!
Het is verbazingwekkend hoe veel mensen betrokken zijn bij ons avontuur! Niet alleen familie, vrienden en kennissen leven actief mee, maar ook hun vrienden en kennissenkring willen geld geven voor het ziekenhuis, acties beginnen et cetera. Echt hartverwarmend! Het doet ons temidden van het geregel weer beseffen dat we een bijzondere tijd tegemoet gaan…
Ook het moment van afscheid nemen komt steeds dichterbij. Door alle praktische klusjes zijn we hier nog niet echt mee bezig, maar onze omgeving des te meer! Voor onszelf is het natuurlijk ook anders omdat we meer nadenken over de toekomst dan over wat we achterlaten. Dit zal de komende weken nog wel gaan veranderen!
Binnenkort meer over onze voorbereidingen, vliegen in Afrika en onze Zambiaanse vakantieplannen in februari!
Geert en Laura
03 Januari 2012 - 17:56
Anke:
Hey Geert, Wat komt het al dichtbij! Wat betreft bijdrages: Bij de bowling doneren we elk jaar onze Kerstfooi aan een goed doel. Het hele jaar door kunnen werknemers inschrijven voor de doelen en begin december wordt er gestemd waar het heen gaat. Ik kom er over een half jaar nog wel op terug, maar houd het alvast in je achterhoofd, dan kan ik iets van jullie omgeving inzenden als goed doel (en de directie verdubbeld het bedrag) succes met voorbereiden en misschien tot de 14e... -
03 Januari 2012 - 18:07
Hans Van Der Maas:
Leuk bericht. Ik heb het net voorgelezen aan oma. Ook namens haar veel succes met de verdere voorbereidingen.
Ik snap niet wat en wie het woonadvies op afstand doet. En gaat die trouwe Suzuki echt mee of alleen als herinnering ? -
03 Januari 2012 - 18:27
Tanta Mia:
het aller eerst nog de beste wensen, het gaat nu vlug de tijd dat jullie vertrekken ik ziejullie toch nog voor verterkveel cusses -
03 Januari 2012 - 18:52
Laura En Geert:
@ Anke: Wat lief! Wij houden ons aanbevolen! En als we tzt informatie aan moeten leveren dan horen we het wel!
@ Hans: Ama Yanda is het bedrijf dat Geert is gestart om woonadvies te geven (op afstand = vanuit Zambia); De Suzuki is in Nederland verkocht, maar volgens de auto handelaar gaat hij een tweede leven in Afrika krijgen gezien de kilometerstand en de airco! -
03 Januari 2012 - 21:32
Hans Van Der Maas:
Dank voor de toelichting. -
04 Januari 2012 - 21:12
Claudia Van Westen:
Succes met de voorbereidingen! Xx -
05 Januari 2012 - 12:34
Dolly En Rik:
Leuk en fijn om op deze manier jullie grote reis te mogen volgen.Zien we jullie nog op het feest van Agnes?
Groeten Tante Dolly en Oom Rik. -
11 Januari 2012 - 12:35
Alice Van Es:
beste Geert en Laura, het komt nu wel heel dichtbij he?
Ik verheug me erop jullie belevenissen te lezen. Heel veel succes en sterkte met de laatste klussen en het afscheid nemen. -
12 Januari 2012 - 12:47
Debby Kruit:
Potverdorie, heb ik toch gisteren je afscheid gemist! Maar ik begrijp dat je alvast een plekje hebt geclaimd voor als jullie terug komen ;-)
Ik wens jullie heel veel succes toe, niet alleen in de projecten, maar ook op persoonlijke ontwikkeling en ervarind. Als je de jungle van Almere kan bedwingen is die van Zambia een "makkie".
Ik ga de blog volgen!
Groetjes Debby -
13 Januari 2012 - 08:11
Gert Breugem:
Hee Geert,
Jammer dat ik je niet meer kon spreken afgelopen woensdag. Ik wil je super veel plezier toewensen in Afrika. Dat zal vast wel lukken.
Groetjes, Gert
23 Januari 2012 - 10:23
Pieter:
Hee Geert, Zambia heeft zaterdag hun eerste poulewedstrijd op de Afrika Cup gewonnen!
Heel goed, maar als ze tegen Ghana moeten is het natuurlijk afgelopen met ze. -
23 Januari 2012 - 19:47
Djoeke:
Hey Laura en Geert,
Het is bijna zover!! Heel veel succes in Zambia. Ben echt heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben, maar aangezien Laura liever gisteren dan vandaag gaat, komt dat vast helemaal goed. Heel veel plezier en ik blijf jullie volgen!
Liefs,
Djoeke -
23 Januari 2012 - 21:58
Sera:
Pff, ga jullie missen. -
24 Januari 2012 - 21:01
Lilian:
een fijne tijd in zambia, en doe voorzichtig!
laura als je voor half maart laat weten wat je nog aan spullen voor het ziekenhuis kunt gebruiken dan stuur me maar een mail. (hechtdraad sterile mesjes.....)
dikke knuffel! -
26 Januari 2012 - 20:48
Hermien:
Ha Geert, ook ik miste je afscheid van Almere. Gelukkig hebben jullie dit blog -wat ik zeker ga volgen- en kan ik jullie op deze manier een heel goede reis en veel succes in Zambia wensen. Het treinen is wel weer een stukje saaier, zo zonder jou! -
27 Januari 2012 - 08:45
Sandra P:
Nog 2 nachtjes slapen... Ik verheug me met jullie mee! Ik let vooral op weersverwachting onder jullie foto linksboven... mmm, lekker warm gaat het zijn :)
Goeie reis beiden, tot mails.
NB Geert, ik doe mn best jouw adviesburo te promoten bij Mitros. Moet ik eerst juiste persoon met zak geld vinden!