reisplannen en praktische informatie - Reisverslag uit Voerendaal, Nederland van Laura en Geert - WaarBenJij.nu reisplannen en praktische informatie - Reisverslag uit Voerendaal, Nederland van Laura en Geert - WaarBenJij.nu

reisplannen en praktische informatie

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura en Geert

28 Januari 2012 | Nederland, Voerendaal

Met nog één dag op de teller is het weer tijd voor een berichtje! Na een Maxima-waardige afscheidstournee langs vrienden, familie en collega’s - en met drop en stroopwafels in de koffer - zijn we klaar voor vertrek! De visa aanvraag maakte het nog even spannend, maar gelukkig zijn die twee dagen geleden binnen gekomen..

De plannen voor komende weken zijn:
- eerste acclimatiseren in Lusaka: telefoonkaart kopen, spullen opslaan, laatste dingetje kopen, enz.
- Daarna gaan we met de bus naar Kafue NP. Daar zullen we gaan kamperen in onze nieuw tent! Ben heel benieuwd hoe goed je slaapt als je weet dat er olifanten (en slangen) in de buurt kunnen zijn. Maar ja, hoe vaak loop je statistisch tegen een Green Mamba aan?
- Van Kafue gaan we weer naar Lusaka. Dan vervolgen we onze reis naar de Victoria Falls. Hier moet natuurlijk overheen gevlogen worden. De gevaarlijke sporten zullen we verder achterwege laten. Ik heb het lot al twee keer getart door te raften op de Zambezi en de Nijl en bungee jumpen is ook niet zo ons ding. Zeker niet sinds er een paar weken geleden een Australische touriste in het water is gevallen (het touw zat niet vast). Gelukkig kon ze zelfstandig (tussen de krokodillen) op de kant klimmen.
- Bij onze terugkomst in Lusaka heeft Geert een paar interessante gesprekken gepland voor eventuele (vrijwillige) werkzaamheden. Vooral de grens - overschrijdende parken zijn planologisch en avontuurlijk erg interessant! Zeker omdat we in Lumezi tussen twee van die parken zitten. Fingers crossed dat het wat wordt!
- 18 februari begint de “in-country” training. Mogelijk moet ik in die week ook mijn examen doen bij de Medical Board of Zambia.
- In het weekend van 25-26 februari zullen we dan uiteindelijk naar Lumezi gaan.

Waar we jullie verder van op de hoogte zullen houden is de ontwikkelingen in de Afrika Cup. Zambia zit in poule A met Libië, Equatoriaal Guinea en Senegal. Zondag moeten ze weer maar het lijkt erop dat ze door zijn naar de volgende ronde! Voetbal kijken in Afrika is altijd erg leuk. Het WK in 2006 was een enorm feest! Dus we zijn benieuwd nu.

Ik zal afsluiten met praktische informatie:
- onze Nederlandse telefoonnummers blijven intact
- we zullen spoedig onze Zambiaanse telefoonnummers laten weten
- Skype is waarschijnlijk ook handig (daarmee kan ook goedkoop naar een Zambiaans mobiel gebeld worden)
- Donaties voor het ziekenhuis: rek nummer (op onze naam) 1626.73.744
- ons Postadres is: Lumezi Mission Hospital, PO BOX 530246, Lundazi, Zambia.

Tot ziens in Zambia of in Nederland! (ons idee nu is om carnaval 2013 Nederland weer aan te doen!)

• 28 Januari 2012 - 12:43

Harm & Joyce:

Hoi Geert & Laura,
    Wat spannend allemaal! Heel veel succes gewenst daar. Wij blijven jullie volgen. Alle goeds, Harm & Joyce

• 28 Januari 2012 - 13:04

Larua En Geert:

Laura kan erg goed schrijven! het is altijd een klein feestje om de berichtjes te lezen. Ik zal voor geert (en tegelijkertijd voor de wildparken!) duimen. Dat zou toch wel heel fantastisch zijn om daarvoor te werken.
    Hopen dat het lukt!
    Maar nu eerst vertrekken en het land verkennen tijdens een mooie vakantie. Veel geluk, plezier, een goed vertrek en een goede aankomst, Good Luck!!!!
    Rosita

• 28 Januari 2012 - 14:30

Minke:

Hey Laura,

Wat een geweldig avontuur staat jullie te wachten! Het klinkt alsof jullie alles goed gepland hebben en dat geeft het gevoel dat het helemaal goed komt!!! Heel veel succes gewenst!

xxx Minke

• 28 Januari 2012 - 14:36

Jojanneke:

Een heel goede reis en veel geluk! xxx

• 28 Januari 2012 - 15:39

Tante.mia:

Hoi Laura en Geert
    NU GAAT HET AVONDTUUR BEGINNEN.HET WAS VANMIDDAG NOG EVEN GEZELLIG BIJ HET AFSCHEID. ALLE GOEDS OME JO TANTE MIA

• 28 Januari 2012 - 16:52

Martin En Kristel:

Heel veel plezier. Geniet van alle nieuwe indrukken!

groetjes Martin en Kristel

p.s. Carnaval in Heerlen wordt wel anders dit jaar :-(

• 28 Januari 2012 - 17:20

Skip & Natalie:

Heel veel succes in Zambia!

Groeten Skip & Natalie

• 28 Januari 2012 - 17:39

Dulejmani:

Het is bijna zover ! Heel, heel veel geluk gewenst, in werk en in ontspanning. En wacht niet al te lang met berichtjes.
    Kwisvraag voor Joep: WK 2006 was in ...?
    Goede reis morgen !!

• 29 Januari 2012 - 08:38

Annelies:

Lieve laura en geert,
    Klinkt goed, die 1e maand daar :)
    Een hele goede reis gewenst!
    Xx Annelies

• 29 Januari 2012 - 14:28

Claudia Van Westen:

Vooral veel gaan genieten van alles!!!

• 29 Januari 2012 - 18:55

Francine:

Miew! Nu zijn jullie echt weg!!

• 30 Januari 2012 - 14:42

Annemarie:

Ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad. Jullie zijn net op tijd weg voor de eerste sneeuwval van dit jaar. Doe mij ook maar die 27 graden van jullie.

Is alles goed door de douane gekomen?
    Hopelijk geen last van auto/vlieg/bus/etc-ziekte gehad.

geniet ervan!

Liefs
    je (schoon)zusje

• 30 Januari 2012 - 14:56

Geert En Laura:

zeer voorspoedige reis; alle koffers zonder een centje pijn door de douane; nu heerlijk aan het... zwembad!

• 31 Januari 2012 - 07:48

Annemarie:

Wat een ontzettend zuus olifantje kwam daar door het hoge gras mijn brievenbus uitgelopen. :)

• 31 Januari 2012 - 09:49

Tom:

Geertmans, helemaal Mambo Poa Poa dat je daar nu zit!!!

Succes met alles!

Ik zie de verhalen graag verschijnen.

gr Tom

• 31 Januari 2012 - 21:51

Jules:

Pas maar op voor slangen in de tent! Heb je de insectenspray meegenomen Geert! :-)

Greets,
    Jules

• 02 Februari 2012 - 10:15

Lotte:

Geniet van jullie reis!!! Jullie plannen klinken top!! En foto's van jullie avonturen zijn zeer gewenst. ;-)

XXX Lotte

• 02 Februari 2012 - 12:58

Cella:

hi lau&geert! geniet van jullie eerste weken! klinkt in ieder geval erg goed in de oren :)

• 02 Februari 2012 - 19:07

Tante.mia:

hallo Laura en Geert.zoals ik is alles goed verlopen hoop dat jullie een paar fantastische weken hebben heel veel groeten tante mia

• 03 Februari 2012 - 21:22

Jan Van Westen:

Hallo Laura,ik wens je veel succes met deze reis,geweldig dat jullie dit doen.

• 05 Februari 2012 - 12:35

Laura:

Hallo! De foto's zouden zich moeten laten lezen als een foto-verhaal ?!
    Erg leuke safari gehad in Kafue NP, nu weer in Lusaka, en over een paar dagen naar Livingstone... :-)

• 05 Februari 2012 - 12:42

Willeke:

Wat een gave foto's!!!

Vind jullie helden zo tussen de dieren slapen in een klein tentje!

Veel plezier nog op vakantie

x

• 05 Februari 2012 - 18:40

Cees En Marjan:

Skon foto's! Geen neeushorn?
    Gelukkig zijn jullie weer in veiliger oorden.
    Geef ons maar Veluwe!

• 06 Februari 2012 - 06:45

Lotte :

Leuke foto's!!!
    En geslapen tussen de dieren! WAUW!!!!

xxxx