Walilowelela - Reisverslag uit Lundazi, Zambia van Laura en Geert - WaarBenJij.nu Walilowelela - Reisverslag uit Lundazi, Zambia van Laura en Geert - WaarBenJij.nu

Walilowelela

Door: geert

Blijf op de hoogte en volg Laura en Geert

19 Februari 2013 | Zambia, Lundazi

Zambiaanse muziek is vaak een rumba-achtige sound, een gospel of een boze rapper. Beter nog: een combinatie. Het meeste gaat het ene oor in en het andere oor nog harder weer uit. Soms blijft er wel wat hangen: zo tettert al maanden het nummer Walilowelela van Mampi door Lumezi. Walilowelela is een vrolijk en opzwepend nummer en eenmaal in je hoofd gaat het er niet meer uit. De Top2000 zal Mampi wel niet halen, maar er zit zeker Nederlandse hitpotentie in. I tell you. Stiekem denk ik dat het een geweldige zomerhit kan worden... Mampi for tourartiest, want het wielrennen kan wel wat vrolijkheid gebruiken. Het is tijd voor een opvolger van Cheb Khaled, zoals het tijd is voor een Afrikaanse paus.

Vraag me niet waarover Walilowelela gaat. Geen idee! Sommige nummers kunnen beter onvertaald blijven. Hier de link op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=TEoZ_7DS4vg
of
Ik weet ook niet of de clip van Mampi, een jongedame, geschikt is de jeugdige kijker. Ons internet is te traag voor clips. En zeker voor Walilowelela.

Walilowelela is op zijn best met flink wat volume en op repeat. Soms schreeuwt Mampi een beetje vals, maar daar laat de echte liefhebber zich niet door afschrikken. Dat hoort bij het genre. Het nummer is gemaakt voor plaatsen waar volume belangrijker is dan kwaliteit en vrolijkheid het wint van pretentie. Zoals de 'roadside' in Lumezi. Mocht een Nederlands label Mampi willen contracteren, dan spelen we graag een bemiddelende rol. Walilowelela!

• 19 Februari 2013 - 19:43

Toine:

Goeie sound! Nog betere clip! Thanx mate ;-)

• 19 Februari 2013 - 21:28

Hein:

Niet het genre van Frans Bauer, maar ik denk dat ze Ahoy wel vol krijgt.

Gr. Hein

• 20 Februari 2013 - 00:12

Rita En Koos:

Nou, deze muziek kunnen wij wel waarderen, meer dan soul of michael jackson z.g. En de zogenaamde Nederlandse toppers, bauer, hazes z.g. kunnen ook wel inpakken. Wij kiezen voor walilowelela!!

• 20 Februari 2013 - 09:22

Gera En Roel:

Ga snel luisteren nu en zien jullie 9 maart. Nog bedankt voor je berichtje. Gera en Roel

• 20 Februari 2013 - 11:26

Sita De Vries:

Beste Laura en Geert,

Na mijn bezoek bij jullie in april lees ik trouw jullie blog! Erg leuk om alle mooie en soms natuurlijk ook moeilijke belevenissen te kunnen lezen. Mampi heb ik nog op mijn mp3 staan! Ik zal het van het zomer eens in de nederlandse kroegen introduceren;) En tsja, die betekenis kan inderdaad beter onvertaald blijven. Het is mij ooit verteld maar misschien minder geschikt om hier neer te zetten....
    Ik kom in april 2 maand terug naar Zambia. dus wie weet tot ziens!

Hartelijke groet,

Sita de Vries

• 20 Februari 2013 - 12:38

Annemarie:

Het Geert en Laura,

Muziekje klinkt lekker. Wij hebben het hier op staan tijdens de middag pauze met papa, mama, tante Mia en ik.

Het is al heel snel dat jullie hier in Nederland even langs komen. We zien er allemaal erg naar uit.

Tot volgende week.

(schoon)papa, (schoon)mama, Tante Mia, (schoon)zusje

• 23 Februari 2013 - 01:24

Annelies:

Vind m hartstikke leuk! Die komt op m'n auto-cd :D

• 23 Februari 2013 - 16:18

Sandra:

Hoi, goed muziekje! Ook geschikt voor kinderen hoor! Babs vindt het billen draaien mooi. Van K3 in ene door voor de dikke billendans En ook heel romantische doktersscene haha!
    Tot gauw, gaan we weer borrelen! Groetjes Sandra

• 26 Februari 2013 - 13:09

Eva:

Beste Geert en Laura,

Via Christien en Rene (de neef van Laura's vader) hoorde ik over jullie verblijf in Zambia. Zelf ben ik zondag 17 februari naar Zambia gegaan. Chipata. Daar ga ik samen met een medestudent afstuderen. We gaan onderzoek doen naar de motivatie van vrijwilligers.

Enkele tijd geleden heb ik mij aangemeld voor jullie blog en houd ik jullie verhalen bij. Interessant! Het lijkt ons interessant om jullie eens te ontmoeten en jullie verhalen in het echt te horen. Graag horen wij of jullie dit leuk lijkt.

Eva en Elske

• 28 Februari 2013 - 10:33

Laura @ Eva En Elske:

mail ons maar op L_A_U_R_A_M@hotmail.com, dan spreken we wat af

• 10 Maart 2013 - 20:07

Annemarie:

Lieve Laura en Geert,

op het moment zitten jullie in het vliegtuig terug naar Zambia. Ik vond het heel leuk om jullie weer eens in levende lijven gezien te hebben en zie ook al erg uit naar Juni als ik naar Zambia kom.

Maar voor nu als jullie weer in Zambia zijn:
    Welkom thuis!

Liefs Annemarie

• 11 Maart 2013 - 10:01

Schipholspotter:

Jongelui,

wat zullen jullie blij zijn dat jullie gisteren al op het vliegtuig zijn gestapt, en niet vandaag. Als je, zoals Geert, Almere met 15 graden en een stralend zonnetje al frisjes vindt zou je vandaag (-2 met gevoelstemperatuur van nog een paar graden minder) niet hebben overleefd! Maar ja, nu mis je wel weer de sneeuw, ook al stelt die nog niet zoveel voor als de eerdere keren. Leuk om je weer gezien te hebben, en warm maar snel weer op. Home sweet home in Lumezi; wij bibberen hier nog even door!

• 03 April 2013 - 08:13

Rogier:

Hey, ik voel me lichtelijk genept. Waar is die boze rapper nou? Ik zie alleen maar mooie dames. Tss :-)

Groeten uit Nieuw-Zeeland!